Τοποθεσία - Cafe Gidospito Potamon Dam

Μετάβαση στο περιεχόμενο
Το ΚΑΦΕ γιδόσπιτο βρίσκεται ακριβώς πάνω στο φράγμα των Ποταμών.
Λίμνη στους Ποταμούς Αμαρίου Ρέθυμνο
Πώς θα φτάσετε στο Γιδόσπιτο. Λίμνη Ποταμών.
Η απόσταση από το Ρέθυμνο είναι 16 χιλ., ακολουθώντας τον επαρχιακό δρόμο Ρεθύμνου > Αμαρίου (οχι μέσω Αρκαδίου).

Από την νέα έξοδο της Ε.Ο προς Αμάρι ή απο τα Περιβόλια - μέσω Επαρ.Οδ. Ρεθύμνου-Πρασιών- συναντάτε πρώτα το χωριό Πρασσές, περνάτε του Σίμα την καμάρα, οδεύοντας προς τα παραλίμνια χωριά Πατσός, Παντάνασσα, Βολεώνες.
Μετά την ταβέρνα Φράγμα *, υπάρχει διακλάδωση στην οποία στρίβετε αριστερά και ...φτάνετε κατευθείαν στο φράγμα, το γιδόσπιτο και τη λίμνη.
Ο δρόμος αυτός συνεχίζεται περιφερειακά της λίμνης, διακλαδώνετε πάλι προς τα παραλίμνια χωριά, ή οδηγεί πρός τα χωριά του Αμαρίου,Απόστολοι - Αγία Φωτεινή - Μέρωνας - Γερακάρι, Θρόνος, Ασώματοι - Πάνακρον (Δρομολόγιο)

*Αν πάλι μετά την ταβέρνα ΦΡΑΓΜΑ οδεύσετε ευθεία προς το χωριό Πατσός, θα θαυμάσετε από ψηλά την λίμνη και μπορείτε να κατεβείτε στο γιδόσπιτο από τον περιφερειακό δρόμο που οδηγεί στο φράγμα στρίβοντας αριστερά πριν φτασετε στα όρια του χωριού.
(Πριν τον Δρυμό Πατσού και το φαράγγι του Αγίου Αντωνίου.) (Δρομολόγιο)

Απο το Αρκάδι, μέσω Επαρ.Οδ. Αμαρίου-Σχολής Ασωμάτων (μέσα απο το βουνό), φτάνετε στο χωριό Κλεισίδι και, αμέσως δεξιά μέσα απο το χωριό Θρόνος ( Αρχαία Σύβριτος), φτάνετε στην Αγία Φωτεινή ( Εδρα του Δήμου Αμαρίου ) και στο χωριό Απόστολοι .....>
Αν έρχεστε απο την μεριά του Αμαρίου μετά το χωριό Απόστολοι υπάρχει διασταύρωση προς Ρέθυμνο που και οι δύο της κατευθύνσεις οδηγούν στο φράγμα. Ο δεξιός δρόμος (παλιός με ωραίο τοπίο) οδηγεί κατευθείαν στο γιδόσπιτο και ο αριστερός (νέος) το ίδιο, μέσω των χωριών Παντάνασσα και Βολιώνες.(Δρομολόγιο)

Από τον Άγιο Βασίλειο (Σπήλι) κατεβαίνετε στο φράγμα μέσω των χωριών Λαμπινή, Καρίνες οδεύοντας προς χωριό Πατσός, ή από Σπήλι με δύο εναλλακτικές διαδρομές πρός Πατσό (Δείτε δρομολόγιο)

 Τοποθεσία
Είμαστε στον Δήμο Αμαρίου του Νομού Ρεθύμνου.
Απόσταση 18 χιλ. απο την πόλη, πάνω στην
τεχνητή λίμνη που εχει δημιουργηθεί
απο το Φράγμα των Ποταμών.
Ωράριο λειτουργίας ανάλογο εποχής.
(09:00 - 23:00)
Κοντινά χωριά
Πρασσές, Μύρθιος, Βολιώνες, Παντάνασσα,
Πατσός, Καρίνες, Απόστολοι,
με Κέντρο Υγείας, σούπερ μάρκετ, φαρμακείο κλπ
Αξιοθέατα
Φαράγγι και δρυμός Αγ Αντωνίου στην Πατσό.
Το σπήλαιο του Πάνα μέσα στο Φαράγγι
Η εκκλησία του Αγίου Αντωνίου μέσα στο Δρυμό.
Το Βένι με την μονή Βενίου.
Αρκετές Φωτογραφίες της ιστοσελίδας προέρχονται απο αναρτήσεις τρίτων στο διαδίκτυο
Επιστροφή στο περιεχόμενο